ΜΟΝΟ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...



Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες



Ύστερα από τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών και τα αποτελέσματα που είχαμε (κάλυψη εκπαιδευτικών κενών κ.α) έρχεται άλλο ένα περιστατικό να αποδείξει ότι διεκδικώντας μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα για τα παιδιά μας. Με την κινητοποίησή μας πετύχαμε ξανά. Ήρθε πρωινή καθαρίστρια στο σχολείο μας και με την ανταπόκριση της σχολικής επιτροπής του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη ένα βασικό αίτημα του συλλόγου μας ικανοποιήθηκε.
Θυμίζουμε ότι από το καλοκαίρι είχαμε διεκδικήσει την πλήρωση της κενής θέσης καθώς η μόνιμη καθαρίστρια που είχαμε στο σχολείο μας, μια πολύτιμη συνεργάτιδα και ένας υπέροχος άνθρωπος,  "έφυγε" από κοντά μας.
Ωστόσο η δυσκολία αντικατάστασής της  ήταν μεγάλη καθώς το "σύγχρονο" θεσμικό πλαίσιο (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν από αυτόν τον τόπο) δεν προβλέπει την ύπαρξη πρωινής καθαρίστριας στα σχολεία. Όσες έχουν απομείνει, ελάχιστες στον αριθμό, είναι μόνιμες καθαρίστριες που διορίστηκαν πριν από πολλά χρόνια, οι περισσότερες έτοιμες να βγουν σε σύνταξη.
Σήμερα, οι "σύγχρονες" σχολικές καθαρίστριες είναι απογευματινές (έρχονται αφού τελειώσει το πρωινό πρόγραμμα του σχολείου) και εργάζονται  με ένα απαράδεκτο καθεστώς, ουσιαστικής σκλαβιάς, αμειβόμενες με πολύ χαμηλό μεροκάματο με βάση τις αίθουσες που καθαρίζουν (συμβασιούχοι "με το κομμάτι").  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αν ένα παιδί για παράδειγμα κάνει έναν εμετό στην τάξη αυτός θα πρέπει να καθαριστεί από τον δάσκαλο ή ... από το ίδιο το παιδί. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος εργαζόμενος να τον καθαρίσει, πράγμα ανήκουστο....
Ο Σύλλογός μας εδώ και χρόνια έχει καταγγείλει αυτό το γεγονός. Μάλιστα έχουμε συμμετάσχει σε πολλές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής που έγιναν στο υπουργείο Εσωτερικών για το συγκεκριμένο θέμα. Από το καλοκαίρι θέσαμε και στο Δήμο το ζήτημα της πρωινής καθαρίστριας (απογευματινές έχουμε 2 καθαρίστριες). Από τη στιγμή που ως σχολείο παραχωρήσαμε τις δυο αίθουσες για το νηπιαγωγείο, το οποίο όμως ήδη είχε μόνιμη καθαρίστρια,  υπήρξε δέσμευση από πλευράς του Δήμου για την κάλυψη του κενού. Ωστόσο όλο αυτό ήταν εξαρχής δύσκολο λόγω του υπάρχοντος πλαισίου.
Όταν μπήκε ο Νοέμβριος και ακόμα το κενό υπήρχε αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε πιο συλλογικά  αυτή τη φορά προς τον Δήμο που, παρά τη δυσκολία του θεσμικού πλαισίου, είχε δεσμευθεί ότι θα λύσει το πρόβλημα..
Θέσαμε το θέμα στη συνέλευση του Συλλόγου που έγινε στις 23/10 και αποφασίσαμε ως πρώτο βήμα τη συλλογή υπογραφών. Στη συνέχεια, υλοποιώντας απόφαση της ΄Ενωσης Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, να μπουν σε κάθε σχολείο πανό με τα βασικά προβλήματα, τοποθετήσαμε στις 4/11 έξω από το σχολείο μας πανό που αναδείκνυε τα προβλήματα καθαριότητας του σχολείου μας.
Η κίνηση αυτή είχε άμεσο αποτέλεσμα και ήρθε τελικά στις 6/11 η πρωινή καθαρίστρια στο σχολείο μας καθώς η σχολική επιτροπή ανταποκρίθηκε άμεσα, ξεπερνώντας μια σειρά από εμπόδια που πραγματικά υπάρχουν και οφείλονται στην πολιτική των κυβερνήσεων.
Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η διεκδίκησή μας μπορεί να αποτελέσει καταλύτη στις εξελίξεις.
Ευχαριστούμε τους γονείς που στήριξαν τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου με τη συμμετοχή τους. Καλούμε όλους τους γονείς να είναι συσπειρωμένοι στο Σύλλογο γονέων του σχολείου μας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί όσα δικαιούνται τα παιδιά μας.